woensdag 23 mei 2012

Boekpresentatie 'Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn' op 8 juni

Op vrijdag 8 juni 2012 vindt om half 4 's middags aan de Kapittelweg in Nijmegen de boekpresentatie plaats van Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn: Van signaal naar succesverhaal, geschreven door Petra Verhagen, socioloog en docent bij de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming aan de HAN, met medewerking van Charlotte Haarsma-den Dekker.

Niet alleen als je een eigen onderneming start of als zzp’er werkt, ook als professional werkzaam binnen een organisatie moet je ondernemend en innovatief zijn. Dat vraagt om specifieke kwaliteiten van jou als professional, maar ook van de organisatie. Neem en krijg je voldoende speelruimte om te experimenteren? Hoe zorg je ervoor dat er naar je ideeën geluisterd wordt en dat je ondersteund wordt om deze ideeën te vertalen naar (nieuw) aanbod?
In dit boek werkt de student geleidelijk toe naar een eigen strategisch plan om binnen een organisatie een innovatief idee door te voeren.

Tijdens deze boekpresentatie gaat Petra Verhagen dieper in op bovengenoemd onderwerp. De boekpresentatie wordt feestelijk afgesloten met een borrel. Aanmelden kan tot 6 juni en is gratis, via www.coutinho.nl/verhagen

Waar? Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Faculteit GGM, Kapittelweg 33, 6525 EN, Nijmegen
'Het rode pluche' (centrale hal, begane grond)
Tijd? 15.30 - 17.00 uur

Uiteraard zal het boek na verschijnen ook te leen en ter inzage zijn in het studiecentrum.

AD

woensdag 9 mei 2012

"Het woord aan de verbeelding" herzien

Dertien jaar geleden verscheen de eerste druk van "Het woord aan de verbeelding" geschreven door SPH-docent Jan van Rosmalen. Een boek dat - ongeacht de grote hoeveelheid aan exemplaren - bijna continue afwezig is in het studiecentrum Kapittelweg. Altijd uitgeleend aan studenten en daarna weer gereserveerd voor de volgende lener(s). Het boek gaat over de mogelijkheden van spel en kunstzinnige media voor het sociaal agogisch werk. Eén van die boeken die onmisbaar zijn voor je ontwikkeling tot professional binnen het sociale werk. Op vrijdag 11 mei wordt de grondig herziene druk gepresenteerd tijdens een bijeenkomst op de Kapittelweg. O.a Maike Kooimans (promovendus UvA) en Gaby Rets (kunstenaar en creatief therapeut) zullen voordrachten houden tijdens deze boekpresentatie. Ga voor meer informatie naar http://www.han.nl/start/corporate/nieuws/agenda/_items/boekpresentatie-het-woord/ dvdw

woensdag 2 mei 2012

Symposium Vaktherapie en E-Health

Waarom werken met zorgpaden en E-health? Moeten vaktherapeuten dat ook…? Worden cliënten beter van E-Health interventies? En worden vaktherapeuten daardoor betere therapeuten?

Binnen de geestelijke gezondheidszorg groeit de aandacht voor het inzetten van digitale middelen in de behandeling van psychische klachten. Op dinsdag 19 juni organiseert de GGZ Academie een Leerkringmiddag Vaktherapie onder de titel E-Health op je zorgpad, worden we daar beter van? Onder de sprekers bevinden zich HAN-docenten Henk van den Berg (beeldend) en Willem van Oort (muziek), en twee HAN-studenten die afstuderen op dit thema zullen hun onderzoek op deze middag presenteren.


De studiemiddag is bedoeld voor alle vaktherapeuten van GGNet en is tevens opengesteld voor externe deelnemers.

Datum 19 juni 2012
Tijd 13.00 - 17.00 uur
Locatie Toneelzaal, GGNet Apeldoorn, Deventerstraat 459, 7323 PT Apeldoorn
Toegang Vaktherapeuten GGNet gratis / externen € 75,- / studenten € 40,-

Kijk voor het complete programma en meer informatie op GGZ Academie.

AD