woensdag 13 juni 2012

Drieluik over leerlijn SPH compleet

Met het boek Werken in de SPH heeft uitgeverij Coutinho een complete sociaal-pedagogische leerlijn in beeld gebracht en een brug geslagen tussen de eerder verschenen boeken Mensenwerk en Methoden voor SPH.


Werken in de SPH helpt de student om tet begrijpen wat creatief, mensgericht en methodisch werken in de praktijk inhoudt. Het boek is ingedeeld volgens het opleidingsprofiel SPH, De creatieve professional. Van werkveldoriëntatie, via een introductie in methodisch werken, naar het werken met diverse methoden is de leerlijn en het drieluik voltooid.  dvdw. Bron: www.coutinho.nl
N.B. Alle titels zijn te leen bij het studiecentrum Kapittelweg.

maandag 11 juni 2012

'Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn' gepresenteerd

Op vrijdag 8 juni werd het nieuwe boek van Petra Verhagen, Ondernemen en innoveren in zorg en welzijn, feestelijk ten doop gehouden in het HAN-gebouw aan de Kapittelweg in Nijmegen. Onder de aanwezigen, waaronder diverse mensen die voor het boek zijn geïnterviewd, bevond zich ook Charlotte Haarsma-den Dekker. Haar bijdrage over de juridische kant van het ondernemen in de zorg vormt een belangrijk onderdeel van het boek.

Petra Verhagen is zelf niet onbekend met ondernemen. Naast docent bij de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming runt ze al jaren met haar echtgenoot de bed & breakfast De Molenkolk in Steenderen (Achterhoek).

Op de foto: Petra Verhagen (links) en Charlotte Haarsma-den Dekker.

AD

vrijdag 8 juni 2012

CMV Festival 'draait door'

Iedere jaar presenteren studenten Culturele en Maatschappelijke Vorming hun afstudeerresultaten tijdens het CMV Festival aan de Kapittelweg. Niet met een praatje bij een PowerPoint maar op geheel eigen, creatieve wijze in een half uur durende presentatie.
Het festival vond plaats op 5 en 6 juni met een openingsact, waarna verspreid over het hele gebouw de projectresulaten werden gepresenteerd.

Lise Ter Braak, Irene Luken, Manon Schippers en Kim Theeuwen ontwikkelden een educatief programma voor VMBO-studenten in opdracht van het Nederlands Watermuseum in Arnhem - en met resulaat, want twee van hen zijn inmiddels werkzaam voor het museum. Hun presentatie 'De museumwereld draait door' was gemodelleerd naar het dagelijkse programma van Matthijs van Nieuwkerk, compleet met vaste onderdelen 'De waaghalzen', 'LuckyTV' en een tafeldame.

Drie medewerkers van het studiecentrum waren aanwezig bij de presentatie op 6 juni en mochten, net als bij De Wereld Draait Door, met de makers op de foto.

AD

woensdag 6 juni 2012

Websites over online hulpverlening

Er is op deze plek al vaker over geblogd: e-hulp en online hulpverlening. Als je graag wilt bijblijven over de laatste ontwikkelingen dan is het nieuws-item van de website e-hulp.nl interessant. Bovendien biedt deze site inzicht in de laatste trends op het gebied van online hulpverlening. Wist je bijvoorbeeld al dat de Nederlandse ziekenhuizen voorop lopen met sociale media of dat de GGZ-aanbieders hun telezorg uitbreiden? Kijk maar eens op www.e-hulp.nl.

Ook de site die gekoppeld is aan het jaarlijkse congres voor online hulpverlening biedt meer informatie dan je denkt. Op www.congresonlinehulp.nl vind je bijvoorbeeld een overzicht van persberichten en televisieprogramma's over online hulpverlening maar kun je ook meebeslissen over de inhoud van het komende congres op 1 november.


En denk je nu bij jezelf allemaal mooi en aardig maar ik moet al zoveel bijhouden? Dan heb je waarschijnlijk baat bij het volgende boek:

Altijd online: zelf de regie bewaren in een drukke digitale wereld van auteur Soren Gordhamer
ISBN 9789049106485. DvdW

Bronnen: website uitgeverij Spectrum, Congres online hulpverlening en e-hulp