donderdag 28 augustus 2014

Congres Jeugdhulp

Op 8 oktober 2014 zal in de Meervaart (Amsterdam) het "congres adviseren over, en plannen van, jeugdhulp" plaatsvinden.
Dit congres is gericht op professionals en staf in GGZ en jeugdhulpfaciliteiten, wijkteams, gemeentelijke beleidsfunctionarissen en opleiders.
Deelnemers aan het congres ontvangen het boek Adviseren over en plannen van jeugdhulp, geschreven door prof.dr. F. Verheij, dr. G.M.A. Westermann en drs. ing. J.M.G.Maurer.

Klik hier voor het programma.

woensdag 13 augustus 2014

Documentaire over Freerk Ykema en 'Rots & Water'-training

Human zond op 29 juli in de reeks 2Doc een documentaire uit over Freerk Ykema en de door hem ontwikkelde Rots & Water-training. Vanwege het tijdstip, midden in de zomervakantie en bovendien pas om 22.45 uur, zal niet iedereen op de hoogte zijn van het portret van deze bijzondere gymleraar en zijn methode. Diverse opleidingen binnen de HAN hebben het praktijkboek en/of het basisboek van Rots & Water op de boekenlijst staan.


Rots & Water is een zogeheten psychofysieke training voor jongens en meisjes voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs, jeugdhulpverlening, jeugddetentie en GGZ. Zonder veel publiciteit wordt deze methode wereldwijd ingezet. Documentairemaakster Eveline van Dijck filmde behalve in Nederland ook in Nepal, Taiwan, Australiƫ en Nieuw Zeeland.

De documentaire kan worden teruggekeken op de website van 2Doc en op de website van Human staat een interview met Eveline van Dijck.
De documentaire Rots & Water is in Studiecentrum Kapittelweg aanwezig op dvd en de uitzending is inmiddels aangevraagd bij Academia.