dinsdag 28 oktober 2014

Congressen domein sociaal in november

4 november 2014, Leve het jonge kind, Jaarbeurs in Utrecht,
info: http://hetjongekind.nl/

8 november 2014, P-Congres: duurzaamheid in de zorg, De Uithof in Utrecht,
info: http://www.p-congres.com/nl/

19 november 2014, Transitie en kindermishandeling: aanpak of paniek, Regardz in Zwolle
info: http://kindermishandeling.net/

dinsdag 21 oktober 2014

CTO-studente volgt cursus Frans Bromet

Tijdens de Academia Masterclass van Frans Bromet op 13 november 2013 bij Beeld en Geluid werden studenten uitgedaagd een minidocumentaire in de stijl van Frans Bromet te maken. Winnaar werd Babette de Bruijn, student Beeldende Therapie van de HAN, met haar twee minuten durende Het verhaal achter de schoen. Behalve dat haar film is opgenomen in de Academia-collectie heeft Babette ook een persoonlijke cursus van Frans Bromet gewonnen:

“Net afgestudeerd, werkzoekende en bezig met een beginnende identiteitscrisis, word ik gebeld door Studio Bromet of ik misschien diezelfde vrijdag nog kan beginnen met de cursus 'Reportage maken'. Ik wist dat ik een prijs had gewonnen bij de Masterclass, maar een vierdaagse cursus bij Studio Bromet zag ik niet aankomen. Wat een geluk!”
Zo begint haar verslag, lees het complete verhaal op Academia. Het eindresultaat, een reportage voor het televisieprogramma "Alles te koop" kan worden bekeken op YouTube.


Ook dit jaar is er een Academia Masterclass met als hoofdgast John Appel, kijk voor meer informatie op Academia.

maandag 13 oktober 2014

Decentralisaties


‘Binnenlands Bestuur’ deed, samen met het NCRV programma ‘Altijd Wat’, onderzoek naar de voorbereidingen op de overname van rijks- en provincietaken rondom Wmo, Jeugdzorg en participatiewet  per 1 januari 2005.
Bijna de helft van de gemeenteambtenaren is onvoldoende tot slecht voorbereid op de overname. Eén op de vijf gemeenteambtenaren voorziet zelfs het uitbreken van chaos.
De uitkomsten van de enquête van Binnenlands Bestuur zijn terug te vinden op de website van Binnenlands Bestuur.
Het programma ‘Altijd Wat’, besteedde in haar uitzending van 30-9-2014 aandacht aan de enquête. Deze aflevering is hier terug te zien.

woensdag 8 oktober 2014

Welzijn online: thema van de week van de sociale technologie


De week van de sociale technologie - 24 t/m 30 november 2014 - is een initiatief van Movisie en richt zich op het toenemende belang van technologie in de sociale sector. Apps, online hulpverlening en e-learning worden steeds belangrijker voor professionals én voor cliënten. Zo voorspelt Marijke Vos - bestuursvoorzitter van de MOgroep - dat blended hulpverlening (een combinatie van face-to-face hulpverlening en online hulpverlening) over vijf jaar de standaard is bij hulpverleners. Tijdens de campagneweek in november zijn er activiteiten in het hele land die de meerwaarde van digitale toepassingen laten zien.

Via deze link kun je je inschrijven.

Bron: www.movisie.nl