maandag 30 november 2015

Congres op de HAN: Vaktherapie met Vluchtelingen

 
Op vrijdagmiddag 15 januari 2016 organiseert de opleiding Creatieve Therapie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmgen een congres rondom het thema Vaktherapie met Vluchtelingen.

Waarom?
Vluchtelingen die ons land binnen komen (of hier al verblijven) hebben een grote behoefte aan goede ondersteuning en behandeling van psychische problemen. Vaktherapeuten zijn, met de ervaringsgerichte werkvormen, bij uitstek geschikt om deze belangrijke taak te vervullen. Het doel van dit congres is om kennis en ervaring over het werken met vluchtelingen uit te wisselen.


Waar?
Theaterzaal C 1.52 van de HAN-CTO aan de Kapittelweg 33 te Nijmegen.


Voor wie?
Het congres is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerde vaktherapeuten (i.o.). Er is beperkt ruimte, aanmelden is daarom noodzakelijk. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen aan Alissa.vandeVenis@han.nl. Vermeld in deze mail:
  • Naam en emailadres.
  • Achtergrond (waar je nu werkt/studeert, met welke doelgroepen).
  • De reden van aanmelding (heb je plannen om een project op te starten, werk je al in deze hoek en wil je graag je enthousiasme en ervaringen delen, studeer je nog en wil je met je afstudeeronderzoek deze kant op).
  • Wat wil je met ons delen? (kun je een korte presentatie geven van je werk, een onderzoek presenteren, heb je bepaalde literatuur die je wilt delen).
  • Specifieke onderwerpen, dilemma’s of vragen die wat jou betreft op deze dag aandacht moeten krijgen.

In het programma zal onder andere aandacht worden geschonken aan relevante literatuur, nieuwe initiatieven en ervaring van andere vaktherapeuten.
Om het programma in te vullen, is input nodig. Daarom wordt eenieder die geïnteresseerd is van harte uitgenodigd om hieraan mee te werken! Heb je bijvoorbeeld ervaring met een specifieke methode/methodiek of heb je filmmateriaal van jouw werk met vluchtelingen en wil je dit delen, geef dit dan aan bij je aanmelding. Er zal een inventarisatie worden gemaakt van alle input en de meest interessante stukken zullen in het programma verwerkt worden.
 

0 reacties:

Een reactie plaatsen